Parówka sama w sobie jest dla niektórych nie do zjedzenia ale myślę że ta propozycja przypadnie do gustu nie tylko parówko-zjadaczom :D
Zapiekana bagietka
Dla 2 osób:
2 bagetki
4 parówki drobiowe
4 plastry salami - dekoracja
4-5 plastrów papryki czerwonej
2 -3 plastry sera Brie
Bagietki wydrążamy do środka każdej wkładamy pokrojoną
paprykę, na nią parówkę lekko naciętą po wierzchu posypujemy kawałkami sera. Rozgrzewamy
piekarnik na termoobiegu do 150 stopni. Zapiekamy w nim bagietki około 8-10 min
aż ser się roztopi a bagietka będzie chrupiąca.
Bardzo proste a parówa wygląda smacznie i efektownie :))
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jak napiszesz kilka słów o swoich wrażeniach :) chętnie przyjmę pochwały, dzielnie zniosę krytykę :) Pozdrawiam i dziękuje za odwiedziny.