Moi Panowie - którzy dodam nie lubią za bardzo twarogu i białych serów - byli zadowoleni z efektu końcowego! Popróbujcie sami z swoimi ulubionymi wiosennymi warzywami!! Bo grunt to dużo witamin i energii na początek dnia!
Twarożek Mistrzów
Składniki:
250 g serka wiejskiego „cottage”
3 jajka
Pęczek rzodkiewki
Pęczek szczypiorku
½ małego ogórka do
100g
8 plastrów sera żółtego (edamski)
Sól i pieprz
Serek wiejski odsączamy z wody znajdującej się w opakowaniu,
jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, a szczypiorek, rzodkiewkę i ogórek
kroimy jak nam wygodnie. Ser żółty zwijamy w rulony i tniemy plastry ok. pół centymetra.
2 z 3 ugotowanych i ostudzonych jajek kroimy w kostkę i
mieszamy z serem wiejskim, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem i ślimaczkami z
sera. Doprawiamy solą i pieprzem a 3 jajko kroimy na ćwiartki i układamy na
twarożku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jak napiszesz kilka słów o swoich wrażeniach :) chętnie przyjmę pochwały, dzielnie zniosę krytykę :) Pozdrawiam i dziękuje za odwiedziny.