"Lizaki" pomarańczowe to świetny pomysł na sylwestra a także na inne okazje!!
Pomarańcze w czekoladzie |
Składniki:
1 pomarańcza
1 tabliczka czekolady mlecznej/gorzkiej (wg uznania)
20 g wiórków kokosowych
dodatkowo: patyczki do szaszłyków
dekoracja: owoce granatu, kiwi i krem cappuccino
Tabliczkę czekolady topimy w kąpieli wodnej, pomarańcze obieramy i kroimy na plastry grubości ok 0,5 cm. Nabijamy pomarańczę na patyczki. Następnie moczymy połówki pomarańczy w czekoladzie, posypujemy wiórkami i odstawiamy do zastygnięcia na parę minut.
Smacznego.
Przepis bierze udział w akcjach:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jak napiszesz kilka słów o swoich wrażeniach :) chętnie przyjmę pochwały, dzielnie zniosę krytykę :) Pozdrawiam i dziękuje za odwiedziny.