rekl

niedziela, 29 grudnia 2013

Pomarańcze w czekoladzie

Przygotowanie przekąsek nie powinno zajmować dużo czasu a mimo to powinny być ładnie podane, smaczne a przede-wszystkim kolorowe :) u mnie tęcza ma dziś kolor pomarańczy! 
"Lizaki" pomarańczowe to świetny pomysł na sylwestra a także na inne okazje!!




Pomarańcze w czekoladzie


Składniki:
1 pomarańcza
1 tabliczka czekolady mlecznej/gorzkiej (wg uznania)
20 g wiórków kokosowych
dodatkowo: patyczki do szaszłyków
dekoracja: owoce granatu, kiwi i krem cappuccino
Tabliczkę czekolady topimy w kąpieli wodnej, pomarańcze obieramy i kroimy na plastry grubości ok 0,5 cm. Nabijamy pomarańczę na patyczki. Następnie moczymy połówki pomarańczy w czekoladzie, posypujemy wiórkami i odstawiamy do zastygnięcia na parę minut. 
Smacznego.


Przepis bierze udział w akcjach: