rekl

środa, 1 stycznia 2014

Kruche piegusy

Na ten Nowy rok na wstępie życzę KAŻDEJ osobie która tylko to czyta: wszystkiego, ale to naprawdę wszystkiego czego pragnie! Spełnienia wszystkich marzeń!! 

A już zaczęliście styczniowe postanowienia noworoczne? Mam tylko nadzieję że nie przechodzicie na dietę bo mam pyszne ciacha dla Was na dobry początek 2014 roku !











Składniki:
0,5 kg mąki tortowej
2 łyż proszku do pieczenia
1 łyż cukru wanilinowego
2 łyż miodu
1/3 szkl cukru
1 kostka margaryny zimnej

1 tabliczka gorzkiej czekolady
2/3 szkl posiekanych orzechów arachidowych





Mąkę, z cukrem, cukrem wanilinowym i proszkiem - siekamy z zimną margaryną. Jak grudki masła w mące będą wielkości ziarnek ryżu (bądź zbliżone) dodajemy miód i zagniatamy ciasto. Układamy w rulon i wkładamy do lodówki w woreczku na pół godziny. 




Po wyjęciu kroimy rulon w krążki na każdy kawałek dajemy posiekaną czekoladę i orzechy, układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy po około 35 min (mogą być szybciej) w temp 180 stopni. 


Gotowe są zaraz po upieczeniu a najpyszniejsze jak lekko stwardnieją i są kruchutkie!


Miłego podjadania ;)