rekl

sobota, 29 czerwca 2013

Kompot z rabarbaru i agrestu

Wakacje już rozpoczęte dlatego wszystkim serdecznie gratuluję uzyskanych świadectw, pasków, obronionych prac i życzę udanych wakacji!! Mam nadzieję że w całym tym letnim leniuchowaniu będziecie korzystać z dobrodziejstw natury, pięknej pogody i dojrzałych w słońcu owoców :)


A propo owoców.. tu taka mała propozycja na letnie ożeźwienie :)




Kompot








Składniki:
3-4 łodygi rabarbaru
ok. 100 g agrestu
3 łyżki cukru
1,5 l wody
















Rabarbar obieramy ze skórki kroimy na kawałki (żeby się zmieścił do garnczka) agrest myjemy i odcinamy koconki. Gotujemy w posłodzonej wodzie około 15 min. Odcedzamy przez sito rozwarstwiony rabarbar. Podajemy schłodzony :)

Smacznego!


Ten przepis bierze udział w akcjach: