rekl

niedziela, 30 czerwca 2013

Caprese z sałatą

Klasyka w moim ulubionym wydaniu.
Spróbujcie sami, nie ma pyszniejszego połączenia dla mozzarelli niż świeże pomidory i ocet balsamiczny.




Mozzarella z sałatą



Składniki:
2 op. mini mozarelli ( 2x 100g )
2 średnie pomidory
1 cebulka
3 łyż Oliwa z oliwek
3 łyż Ocet balsamiczny
Sól i pieprz
Sałata ozdobna










Kroimy warzywa ( jak kto lubi plasterki, kosteczkę) mozzarellę tylko na połówki. Pomidorek oprószamy solą i pieprzem. Układamy warstwowo sałatę, pomidorki, mozzarellę, cebulkę. Wylewamy na pomidorki lub na pomidorki wraz z sałatką ocet balsamiczny i oliwę z oliwek na chwilę przed podaniem.


Świetna sałatka na 5 minut wolnego czasu ;)  


Smacznego!


Przepis ten bierze udział w akcji: