Klasyczne udko kurczaka już się znudziło ;) Proponuję udko w cieście z małym dodatkiem, przekonajcie się sami i sprawdźcie czy będzie Wam odpowiadać.
Udko w marchwii
Składniki:
2 ugotowane udka
2 - 3 marchewki
Jajko
Mąka pszenna
Olej do smażenia
Sól i pieprz
Groszek konserwowy i 100 g sera feta do dekoracji
Ugotowane wcześniej udka osuszamy ręcznikiem papierowym ,
ser feta kroimy w kostkę, marchewki obieramy i ścieramy na tarce. W miseczce
przygotowujemy panierkę do udek. Roztrzepujemy jajko, dodajemy mąki –
zagęszczamy do konsystencji śmietany i wsypujemy startą marchew i doprawiamy do
smaku. Mieszamy do połączenia składników. Panierujemy udko najlepiej palcami
tak by jak najwięcej marchewki znalazło się na mięsie, smażymy na mocnym ogniu
aż do ścięcia masy. Podajemy z startą marchewką.
Na to udo to ja chętna :) Miło cię zobaczyć w blogosferze :-)
OdpowiedzUsuńEwciu Tobie to tylko mięsko serwować ;P
OdpowiedzUsuń