rekl

niedziela, 5 maja 2013

Twarożek mistrzów

Na dobry początek dnia i miło rozpoczętą niedzielę przedstawiam: Twarożek mistrzów :)
Moi Panowie - którzy dodam nie lubią za bardzo twarogu i białych serów - byli zadowoleni z efektu końcowego! Popróbujcie sami z swoimi ulubionymi wiosennymi warzywami!! Bo grunt to dużo witamin i energii na początek dnia!



Twarożek Mistrzów 

Składniki:

250 g serka wiejskiego „cottage”
3 jajka
Pęczek rzodkiewki
Pęczek szczypiorku
½  małego ogórka do 100g
8 plastrów sera żółtego (edamski)
Sól i pieprz




Serek wiejski odsączamy z wody znajdującej się w opakowaniu, jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, a szczypiorek, rzodkiewkę i ogórek kroimy jak nam wygodnie. Ser żółty zwijamy w rulony i tniemy  plastry ok. pół centymetra.

2 z 3 ugotowanych i ostudzonych jajek kroimy w kostkę i mieszamy z serem wiejskim, szczypiorkiem, rzodkiewką, ogórkiem i ślimaczkami z sera. Doprawiamy solą i pieprzem a 3 jajko kroimy na ćwiartki i układamy na twarożku.

Smacznego!