rekl

poniedziałek, 6 maja 2013

Nadziana bagietka z piekarnika

Przedstawiam moją propozycję na popularne paróweczki zapiekane w bagietce i z dodatkiem roztopionego Brie!
Parówka sama w sobie jest dla niektórych nie do zjedzenia ale myślę że ta propozycja przypadnie do gustu nie tylko parówko-zjadaczom :D 






Zapiekana bagietka




Dla 2 osób:
2 bagetki
4 parówki drobiowe
4 plastry salami - dekoracja
4-5 plastrów papryki czerwonej
2 -3 plastry sera Brie

Bagietki wydrążamy do środka każdej wkładamy pokrojoną paprykę, na nią parówkę lekko naciętą po wierzchu posypujemy kawałkami sera. Rozgrzewamy piekarnik na termoobiegu do 150 stopni. Zapiekamy w nim bagietki około 8-10 min aż ser się roztopi a bagietka będzie chrupiąca. 

Bardzo proste a parówa wygląda smacznie i efektownie :))
Smacznego!