Moja ulubiona obiadowa sałatka, pyszna, kolorowa smakująca latem :)
Krucha rzodkiewka połączona z puszkową fasolką i kukurydzą na lekkiej pekince. Dołączcie tą sałatkę do obiadu, do kolacji a nawet i solo!
Składniki:
½ główki
kapusty pekińskiej
½ puszki
fasoli czewonej
½ puszki
kukurydzy
12
rzodkiewek
1-2 ogórki długie
2 łyż
stołowe majonezu
Pieprz i sól
do smaku
Pekinkę
dokładnie myjemy i osuszamy. Szatkujemy ją dokładnie. Ogórki myjemy, obieramy,
kroimy, rzodkiewkę tak samo. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Łączymy
wszystkie warzywa. Dodajemy majonez, doprawiamy i mieszamy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi bardzo miło jak napiszesz kilka słów o swoich wrażeniach :) chętnie przyjmę pochwały, dzielnie zniosę krytykę :) Pozdrawiam i dziękuje za odwiedziny.