rekl

wtorek, 2 lipca 2013

Sałatka z rzodkiewki i pekinki

Moja ulubiona obiadowa sałatka, pyszna, kolorowa smakująca latem :) 
Krucha rzodkiewka połączona z puszkową fasolką i kukurydzą na lekkiej pekince. Dołączcie tą sałatkę do obiadu, do kolacji a nawet i solo!



Rzodkiewkowa Pekinka





Składniki:
½ główki kapusty pekińskiej
½ puszki fasoli czewonej
½ puszki kukurydzy
12 rzodkiewek
1-2 ogórki długie

2 łyż stołowe majonezu
Pieprz i sól do smaku












Pekinkę dokładnie myjemy i osuszamy. Szatkujemy ją dokładnie. Ogórki myjemy, obieramy, kroimy, rzodkiewkę tak samo. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Łączymy wszystkie warzywa. Dodajemy majonez, doprawiamy i mieszamy.


Smacznego!