Jakiś czas temu opublikowałam pierogi z masą budyniowo - serową :) z liczby wejść wnioskuję że się Wam spodobał ten przepis :) Jest mi ogromnie miło więc zaproponować Naleśniczki z identycznym nadzieniem ;)
Nie muszę chyba wspominać że były pyszne? :P Może i zechcecie wypróbować sami w domu...
Składniki:
1 l mleka
2 jajka
1,5 szkl mąki tortowej
1 łyż soli
Masa:
400 g twarogu chudego
0,5 l mleka
1 op budyniu waniliowego
3 łyż cukru
¼ szkl mąki ziemniaczanej
¾ szkl mąki tortowej
2 żółtka
1 op cukru wanilinowego
Kilka kropel olejku waniliowego
Miksujemy jajka z mlekiem, odrobiną soli i dosypujemy mąki
aż do zagęszczenia masy do konsystencji śmietany.
Budyń gotujemy wg. Przepisu na opakowaniu z cukrem.
Studzimy. Ser mielimy lub blendujemy z ostudzonym budyniem , wbijamy 2 żółtka,
cukier, olejek waniliowy i zagęszczamy masę mąką ( łyżką – nie blendujemy). W
zależności od budyniu może być potrzebne mniej bądź więcej mąki.
Naleśniki smażymy z obu stron na rumiano, nakładamy masę i
zapiekamy wkładając je zwinięte na rozgrzaną patelnię. Tak na minutkę z każdej strony.
Podajemy na ciepło oblane masą, lub obsypane cukrem pudrem :)
Smacznego!
Z budyniem i twarogiem? O, to musi być dobre! :)
OdpowiedzUsuńpolecam pierożki xD były niesamowite!
OdpowiedzUsuń